Kultúra

2010.02.09. 12:48

Cigány Ki mit tud? - nem csak romáknak

Budapest - Az sem akadály, ha valaki nem roma származású, ha a produkció a cigánysághoz kötődik, várják a jelentkezését mindenkinek az I. Országos Cigány Ki Mit Tud?-ra - tudtuk meg ifj. Kozák Jánostól.

Győrffy Árpád

Mint korábban már hírt adtunk róla, a Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) alelnöke, egykori Ki mit tud? nyertesként kapta a feladatot a program koordinálására.

A cigány nyelven Kon so zhanel? névre hallgató versenyre nyolc éves kortól jelentkezhetnek a magyar állampolgársággal rendelkező előadók egyéni és csoportos produkciókkal a több részre osztott zenei, prózai és táncos műfajok mellett egyéb kategóriában.

A produkció ideje nem haladhatja meg az 5 percet és egy versenyző maximum két kategóriában jelentkezhet - rögzíti többek között a kiírás, melyet a jelentkezési lappal együtt a helyi cigány kisebbségi önkormányzatoknál lehet beszerezni. A beadási határidő február 28.

Az OCÖ a kulturális versennyel egy időben "Focival a rasszizmus ellen" címmel felmenő rendszerű országos focikupát is hirdetett 5+1 fős amatőr csapatoknak. A legjobbak a megyei körmérkőzések után országos döntőn mérhetik össze tudásukat. Csapatonként maximum 10 főt lehet nevezni származási megkülönböztetés nélkül. A lehetséges résztvevők közül csak az nemzeti bajnokság (NB) igazolt játékosait zárták ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!