Kultúra

2010.04.02. 12:18

Barátság határok nélkül

Balatonfüred - A plébániák közötti kapcsolat szép példája a tóparti város római katolikus plébániája és Balatonfüred testvérvárosának, a germeringi St. Johannes Bosco egyházközösségnek a barátsága.

Gaál Julianna

A két egyházközösség között már 1989-ben, a két város közötti testvérvárosi együttműködés létrejöttekor megkezdődött a kapcsolat kiépítése.

A kezdeti lelkesedés után a barátság egy kicsit háttérbe szorult, amíg tavaly októberben ismét felvetődött a kapcsolat megerősítése.

A füredi plébániatempom családtagokkal kibővült énekkara ezért október végén négy napra Germeringbe látogatott.

A több mint negyven fős társaságban három gereráció is képviseltette magát, az idősebbek, akik a kapcsolat kiépítésénél még tíz éve bábáskodtak, a középkorúak, akik a barátságot felújítják és a gyerekek, akik majd remélhetőleg továbbviszik.

A négynapos program része volt egy kirándulás a híres neuswansteini várba és egy müncheni városnézés is. A vasárnapi szentmisén fellépett a balatonfüredi kórus, majd az esti szeretvendégségen a csoport legfiatalabb tagjai adtak elő egy rövid műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!