Kultúra

2010.11.15. 08:37

Csúcstechnika a laborban

Veszprém - Ötvenmillió forintból alakították ki a Festo akkreditált oktatási központját a Pannon Egyetem mechatronikai tanszékén, ahol a világszínvonalú műszerekkel a hallgatók mellett a régió szakemberei is elsajátíthatják a legmodernebb tudást.

Halmos György

Az oktatási központ kialakítása annak a nagyszabású, több mint 622 millió forintos projektnek az első, talán leglátványosabb fejezete, amelynek keretében komplex hallgatói, intézményi és munka-erő-piaci szolgáltatásfejlesztést valósítanak meg az egyetemen. A világ számos országában jelen lévő német Festo az ipari automatizálás területének egyik vezető cége, partnereik részére oktatásokat, képzéseket tartanak.

A minap átadott akkreditált központban a Pannon Egyetem a Festóval együttműködve a mérnökhallgatóknak, illetve a régióban működő cégek, ipari partnerek szakembereinek nyújt naprakész tudást. Németh Attila, a Festo oktatási osztályának vezetője arról beszélt, hogy az együttműködésük az egyetemmel több évre tekint vissza.

Dr. Rédey Ákos rektor az ünnepélyes átadáson úgy fogalmazott: az elmúlt évtizedekben az egyetem műszaki kara sokat tett a fejlődésért. Műszaki területen nagyon fontos a korszerű rendszerek, eszközök használata, a mérnökképzés enélkül elképzelhetetlen. Ezért rendkívül fontos, hogy a Festo egy nagyon modern rendszert hoz a mechatronikai tanszékre. Hangsúlyozta, hogy a Pannon Egyetem mérnöki karának a gazdasági élet szereplőivel kialakított kapcsolatában nem lesz súlyponteltolódás, sőt ez majd felértékelődik.


A mechatronikai képzésen a hallgatók az intelligens gépek tudományával ismerkedhetnek meg. Jelenleg százhúszan az alapképzésben, tízen pedig a mesterképzésben vesznek részt  ismertette dr. Szalai István dékán.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!