Kultúra

2010.11.17. 17:43

Megújult a Kozmutza iskola

Veszprém - A Kozmutza Flóra iskola 465 millió forintból újult meg: 250 millió forint uniós támogatás nyert, a megyei önkormányzat 215 millió forintot tett hozzá.

Balla Emőke

Egy teljesen új épületszárny, új helyiségek, szobák, pihenő és foglalkoztató terek, teraszok, közösségi tér, új, tágas aula, komplex akadálymentesítés - megújult a Kozmutza Flóra Iskola.

Az 1986-ban nyolc osztállyal indult intézményben ma 18 tanulócsoport dolgozik, 157 gyermeket és fiatalt foglalkoztat a 41 pedagógus. A fejlesztésre a bővülő feladatok miatt is szükség  volt, mondta az ünnepségen Dörnyeiné Barabás Éva, az intézmény igazgatója. Az idei tanévtől kezdődően fejlesztő iskolaként is működnek; két csoportban halmozottan  hátrányos gyerekeket nevelnek.

Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta: az intézményben dolgozók minden tiszteletet megérdemelnek. Temesvári Balázs, a KDRFÜ ügyvezető igazgatója elmondta, a közoktatás  infrastrukturális fejlesztésének, az esélyteremtésnek kiemelt szerepe van az uniós pályázatoknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!