Kultúra

2010.12.15. 19:38

Egy jó szakma felér egy diplomával

Veszprém - Pályaválasztási nyílt napot tartottak a Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban a közelmúltban.

Szabó Zsuzsanna

A rendezvény célja a továbbtanulás és a pályaválasztási döntéshozás előtt álló diákok és szüleik tájékoztatása volt. Eveli Péter igazgatóhelyettes az iskola képzési formáiról tartott előadásán elmondta, a szakmunkáshiány országos probléma, holott egy jó szakma felér egy diplomával. Hangsúlyozta, intézményükben olyan szakmákat tanítanak, melyek valóban keresettek a munkaerőpiacon.

Újdonság az előrehozott szakképzés, amelynek lényege, hogy a megszokottól eltérően nem négy, hanem hároméves lesz, erre az általános iskola nyolc osztályát végzett diákok jelenkezését várják. Szintén új dolog lesz, a jövőre induló négyéves rendészeti szakképzés is, amelyről Halmi Júlia ezredes tartott ismertetőt. Elmondta, az első két évben a diákok magasabb óraszámú testnevelés keretében fizikai felkészítést kapnak, a harmadik évtől pedig rendészeti-, közigazgatási-, és jogi alapismereteket tanulnak majd.

Akik lemaradtak, vagy további információkat szeretnének az iskoláról, azok legközelebb a január 12-i nyílt napon tájékozódhatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!