Kultúra

2011.01.12. 16:38

Édes-bús történet örökzöld slágerekkel

Veszprém - A Csókos asszony című operettet péntek este mutatja be a veszprémi Petőfi Színház.

Balla Emőke

Édes-bús történet a Józsefváros színinövendékéről, Pünkösdy Katóról és szerelméről, Dorozsmay Pistáról, valamint az ifjú tehetségek mecénásáról, báró Tarpatakyról. Zerkovits Béla örökzöld slágerei: Mi muzsikus lelkek, Most amikor minden virág nyílik, Van a Bajza utca sarkán egy kis palota, Éjjel az omnibusz tetején. És a szereplők: Halas Adelaida, Szeles József, Módri Györgyi, Szűcs Krisztina, Keresztes Gábor, Máté P. Gábor, Csarnóy Zsuzsanna, Kőrösi Csaba  és a Tarpataky bárót vendégként alakító Hirtling István. Minden adott ahhoz, hogy a zenés műfajt kedvelő közönség egy igényes szórakozást nyújtó, remek előadást kapjon. A zenekar erre az előadásra jött létre, főként veszprémi muzsikusokból.

Az előadást a Petőfi Színház igazgatója, Oberfrank Pál állítja színpadra, akinek rendezőként ez az első munkája. A szerdai médianapon - ahol a médiumok képviselői megtekinthették a próbát, meginterjúvolhatták a szereplőket - a rendező elmondta: tavaly, az évad összeállításánál gondolt arra, jó volna operettet műsorra tűzni, a színházvezetés pedig úgy döntött, az igazgatótól elvárás, hogy rendezőként is bemutatkozzon. Oberfrank korábban nem akart rendezni, nem volt ilyen vágya.

Az utóbbi években operettet csak vendég előadásként láthatott a Petőfi Színház közönsége, a társulat azonban alkalmas arra, hogy maga is létrehozzon egy ilyen produkciót. A rendező elismerősen szólt a társulatról, szeretetteljes légkörben, jókedvű közösségben dolgoztak, ügyesek voltak a színészek. Nem kész tervvel érkezett, próbák során mindig jött a sugallat.

- Biztos vagyok benne, hogy a közönség szeretni fogja az előadást és bízom benne, hogy sokat játsszuk majd - fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!