Kultúra

2011.01.10. 11:33

Tájak, hangulatok

Veszprém - Varázslatos Magyarország címmel nyílt kiállítás pénteken Simon M. Veronika festményeiből az Íródeák kávé- és teaházban.

Szabó Zsuzsanna

Az eseményen köszöntőt mondott Babják Tamás üzletvezető, fotográfus. A kiállítást Enyedi Béla Krúdy-díjas szépíró nyitotta meg, aki az est folyamán gitárral adta elő többek között Wass Albert Üzenet haza című versrészletét. Simon M. Veronika Munkácsy-érmes festőművész Veszprém megyei kötődésű, Csetényben született.
Mint elmondta, ezért is volt neki fájó pont, hogy egészen tavalyig az ország minden megyeszékhelyén volt már kiállítása, kivéve Veszprémben, ezért különösen örült, hogy végre városunkban is kiállíthatta festményeit. Nálunk a mostani immár a hetedik alkalom, amelyiken eddig a veszprémiek által még nem látott képeket mutat be. Enyedi Béla elmondta, a művésznőnek már több mint ötszáz kiállítása volt, negyven alkotótábort vezetett és csaknem tizenhét országban találhatók meg képei Londontól Párizson át egészen a Vatikánig.
 
A műsorban közreműködtek még Stancsics Erzsébet és Szántai Sándor költők, akik egy-egy versükkel színesítették a megnyitót.
A kiállítás február negye-dikéig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!