Kultúra

2011.03.28. 09:11

A Brezsnyev lányával tér haza

Budapest, Veszprém - Szinte hazatér Molnár Áron, amikor Csákányi Eszterrel a Dolcsaja vitában lép fel: a fiatal színész tízéves koráig Veszprémben élt. Bátor, szellemes, érzékeny. Nem csoda, hogy Csákányi partnere lehet.

Németh F. Bernadett

A kiválasztásra úgy emlékszik a 23 éves színész, hogy elhívták egy találkozóra, ahol bemutatkozott, olvasott, majd beszélgettek Brezsnyev lányáról. Aztán egy újabb találkozón Csákányi Eszter megszólította: itt a szövegkönyv, olvassuk, mert nehéz. Így tudta meg, hogy ő lesz a riporter a Dolcsaja vitában. Izgalmas és kemény munka, mondja Áron a darabról, ami szerinte a bemutató óta nagyon sokat fejlődött.

- Ez egy különleges kísérlet, aminek soha nem tudni a végét. Vannak benne ugródeszkák, taposóaknák, amik felrobbannak vagy nem. Csákányi Eszter játssza Brezsnyev lányát, aki abból a bizonyos korszakból csak a jóra emlékezik, én pedig próbálom megcáfolni, szétzúzni a szép álmait. Mindig kétséges, mi derül ki a végén a párviadalból.

Molnár Áron az egyik legnagyobb magyar színésznőnek tartja partnerét, de ez nem feszélyezi. Azt mondja, a tisztelet, amit érez iránta, nem kötheti gúzsba, nem kelt benne felesleges félelmeket, hogy egy ilyen tehetséges színésznő partnere lehet. Áron két éve a Vígszínház tagja, egy évvel ezelőtt végzett az egyetemen, Gálffy László osztályában.

- A Séd mozi különleges hely, hiszen ott ért az első filmélményem. Boldog vagyok, hogy veszprémi közönség előtt játszhatok, remélem, nem okozok csalódást a közönségnek. Büszkeséggel tölt el, hogy gyerekkorom városában mutathatom meg magam.

A Dolcsaja vita kedden este hétkor kezdődik a Sédben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!