Kultúra

2011.03.10. 19:35

A huszonegyedik század oktatási intézménye

Sümeg - Huszonegy és fél millió forintos, pályázattal támogatott informatikai fejlesztés történt a Ramassetter Vince Általános Iskolában.

Szijártó János

A diákok és a pedagógusok már használatba vették azt a tizenegy tantermi csomagot, amely egyenként projektort, interaktív táblát és laptopot tartalmazott. Ezen kívül még ötvenhét korszerű számítógéppel, szoftverekkel, wi-fi rendszerrel, illetve a hallássérült tanulók fejlődését segítő csomaggal gazdagodott az intézmény. Varga Istvánné Bakos Margit igazgató nem véletlenül nevezte az igazán hasznos fejlesztés kapcsán az általa vezetett iskolát a huszonegyedik század intézményének a minapi projektzáró rendezvényen. Az oktatástechnikai beruházást jelentős iskolafejlesztés előzte meg tavaly.

Az európai uniós pályázatnak, saját pénzüknek és erőfeszítéseiknek köszönhetően minden szempontból megújult, a kor követelményeinek megfelelő miliőt és technikai felszereltséget kapott az évszázados múltra visszatekintő sümegi oktatási létesítmény. A tavaly átadott beruházás összességében mintegy 300 millió forintba került és kiterjedt az oktatási épületek belső felújítására, a komplex akadálymentesítésre, iskolapálya kialakítására, udvari játékok beszerzésére, valamint a nevelés-oktatás tartalmi fejlesztéséhez szükséges anyagok, berendezések, akadálymentesítést biztosító eszközök beszerzésére és a tornacsarnok teljes megújítására. Most mindehhez egy kifogástalan minőségű és tartalmú informatikai háttér párosult a Ramassetter Vince Általános Iskolában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!