Kultúra

2011.03.10. 13:19

Német nyelvi sikerek

Mosonmagyaróvár - Négy Veszprém megyei diák jutott tovább az országos döntőbe a múlt héten megrendezett regionális német szavalóversenyről.

Győrffy Árpád

A hírt Wágenhoffer Kornéliától, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata regionális irodavezetőjétől tudtuk meg. A diákok "Hochdeutsch" (irodalmi német nyelv) és "Mundart" (nyelvjárás) kategóriában mérhették össze tudásukat. Megyénket 19 diák képviselte a versenyen, melynek végén a zsűri külön megköszönte a felkészítő tanárok munkáját, akik csak a tanórán kívül délutánonként tudták a diákokat a versenyre felkészíteni, valamint a példaértékű szülői segítségnyújtást.

Minden kategória első nyolc helyezett versenyzője jutott tovább az országos döntőre, amely május 13-án lesz Budapesten. Ezen a döntőn Mundart kategóriában Farkas Lili (felkészítője Peidl Éva) és Varga Dominika (felkészítője Heilig Franciska), mindketten a nemesvámosi Petőfi iskola diákjai valamint Pilter Márton (felkészítője Huszár Melinda), a pápakovácsi Kastély Oktatási Központ tanulója, a Hochdeutsch kategóriában pedig Kiss Dóra (felkészítője Herche Ágnes), a Tótvázsony-hidegkúti iskola diákja képviseli Veszprém megyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!