Kultúra

2011.03.30. 15:16

Szubjektív pillantás az objektív mögé

Veszprém - Kedvenc képei közül mutatott be néhányat Gáspár Gábor, lapunk fotóriportere a Dubniczay-palota Várgalériájában a közelmúltban.

Szabados Judit

Mesélt többek között a fotók keletkezésének történetéről, kihívásokról, a szakma szépségéről, vagy épp arról, milyen érzés olyan barnamedvével egy ketrecben tartózkodni, aki szemet vetett a fotóstáskájára.

Nem lehet belefásulni, nem lehet megunni - hangsúlyozta Gáspár Gábor, aki hozzátette, imád színházat és táncfesztivált fotózni, ilyenkor a tökéletes párhuzamok megörökítésére törekszik. Szeret szociofotókat készíteni, ilyenkor van idő beszélgetni is, gondokról, problémákról.

- Az emberek gyakran beengednek az otthonaikba is, megmutatják a mérhetetlen szegénységet, amiben élnek. Nem merevednek le a fényképezőgép előtt, nem érezhető semmiféle modorosság rajtuk - mesélte a Napló fotórovatának vezetője, aki szívesen válaszolt a közönség kérdéseire is.

Kilián László, a Művészetek Háza igazgatóhelyettese elmondta, a Vár Ucca Műhely irodalmi folyóirat szerkesztőségi délutánjain az irodalom, a képzőművészet és a zene is rendszerint helyet kap. Gáspár Gábor rendhagyó kiállítását frissen alakult furulya-kvartett kísérte, francia reneszánsz darabokat adtak elő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!