Kultúra

2011.04.01. 17:52

Három napig énekelnek és táncolnak

Pápa - Pénteken késő délután lelkes, tehetséges énekes-színjátszók vették birtokukba a világot jelentő deszkákat Pápán, a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében.

Polgár Tibor

Kezdetét vette ugyanis a 16. Zenés Színpadok Országos Fesztiválja, a Scherzo, amihez immár negyedik éve szólóének verseny is párosul. A maratoni, három napos rendezvényre az ország különböző pontjairól érkeztek versenyzők, hogy összemérjék tudásukat és tehetségüket zenés amatőr színpadi produkciójukon keresztül. A fellépőkről képzett, profi zsűri mond ítéletet vasárnap este, addig azonban több mint tucatnyi zenés színdarabot és tematikus összeállítást láthat a nagyérdemű.

A pénteki megnyitón M. Varga Veronika, az esemény főszervezője köszöntötte a megjelenteket, egyben külön köszönetét fejezte ki, hogy a manapság az élet minden területén tapasztalható nehéz anyagi körülmények ellenére ilyen sokan vállalták a megmérettetést. A zsűri bemutatását követően dr. Miklós Tibor rendező, színházigazgató, a színpadi produkciók zsűrijének elnöke szólt a jelenlévőkhöz. A zsűri elnök beszédében kiemelte, hogy a musical egy szép, tartalmas műfaj, és aki erre áldozza a szabadidejét, az minden elismerést megérdemel. Miklós Tibor hozzátette, hogy aki részt vesz a Scherzón és megtekint egy-egy előadást, az láthatja, mennyi fiatal tehetséggel büszkélkedhet az ország. A megnyitó után a Tihanyi Musical Stúdió Neoton Mix című zenés, tematikus összeállításával útjára indult a verseny, amin a fülbemászó dallamok és a kiváló hangulat garantált.

Szombaton délelőtt a további zenés színdarabok mellett elstartol a szólóének verseny is, utóbbinak a pápai Pedagógus Művelődési Ház ad otthont. A produkciók megtekintése bárki számára ingyenes. Mindkét kategóriában vasárnap este zajlik majd az eredményhirdetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!