Kultúra

2011.06.18. 09:10

A Várszínház nyári előadásai

Veszprém - A Pannon Várszínháznál nyáron sem áll meg az élet. Az évad ugyan már lezárult, de számos, főként vidéki szabadtéri helyszínen találkozhatunk előadásaikkal.

Szabó Zsuzsanna

Vándorfi László elmondta, a nyár folyamán 33 előadással lépnek fel különböző helyszíneken, ebből három saját szervezésű helyszín, míg a többi vendégszereplés. A nyári előadások sorát - a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz kapcsolódóan - egy klasszikus magyar darabbal, Szigligeti Ede Liliomfi című zenés vígjátékának bemutatójával nyitják meg.

A szabadtéri premier június 25-én, szombaton este kilenc órától lesz a veszprémi várban. Kísérőrendezvényként délutántól a Séd-völgyében népi iparművészeti kiállítás, bor-, és pálinkakostoló lesz, de fellép az LGT Emlékzenekar is, valamint Kubik Anna és Kiss T. István mond verset.
 
Idén immár nyolcadik alkalommal jelentkezik a Füred Fest, melynek keretében öt musicalt láthatnak a nézők a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ szabadtéri színpadán. A társulat július 2-án, a Hotel Menthollal nyitja meg a rendezvényt, ezt követi 17-én az Ének az esőben, 22-én az Omega: Égi vándor, majd augusztus 4-én A padlás, végül 12-én a Dzsungel könyve zárja a sort.

Az idei esztendő újdonságaként, először szervezi meg a színház Sümegen a hét darabból álló előadássorozatát, a Palota Színházi Játékokat július elsejétől augusztus 19-ig. A teátrum új nyári szabadtéri színházát a Liliomfi ünnepi premierjével nyitja meg. Az előadások a felújított barokk Püspöki Palota belső udvarán lesznek.

Az alsóörsi strandon a Made in Hungária című zenés darabot mutatja be a Pannon Várszínház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!