Kultúra

2011.06.15. 18:33

Fejérben forog az Asterix és Obelix

Csákberény - A községet elhagyván a maga módján különleges táj bukkan elő a kanyargós úton haladók szeme előtt. E kies táj hivatott megjeleníteni a ködös Albiont, azaz Britanniát, ahol megjelenik a két derék gall, Asterix és Obelix - immáron negyedszer.

Zsohár Melinda

A főszereplő, a testes Obelix negyedszer is Gerard Depardieu, aki már Magyarországon tartózkodik, s péntektől a Csákberény mögötti síkon ölti magára mulatságos jelmezét, aranyszőke fürtjeit és ökrös gall sisakját. Ma kétszáz statiszta gyakorolta pajzzsal és hosszú lándzsával a római sereg támadását, amelyet lapunk fotósa is elkapott. Az angol sáncvár is csaknem készen áll.

A szerdai kissé fülledt melegben fiatal férfiak masíroztak katonai vezényszóra a csákberényi Kopasz-hegyek alatt, egyelőre még jelmez nélkül. Kétszáz statisztát vettek fel Székesfehérváron a római hadsereget megtöltendő, s közöttük katonák is vannak.

A teljes cikket elolvashatja a Fejér Megyei Hírlap oldalán ide kattintva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!