Kultúra

2011.06.06. 18:27

Jól szerepelnek versenyeken az Erdős iskola diákjai

Veszprém - A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara által működtetett Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola országos versenyeken kiemelkedő eredményt elért diákjai és felkészítő tanáraik munkájának elismerésére rendeztek ünnepséget a hétvégén az egyetemen.

Deák Dóra

Az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskolába a legtehetségesebb középiskolás diákok járnak az ország minden tájáról. Ezt igazolják a versenyeken elért kimagasló eredmények is. Az országos és nemzetközi versenyeken sikeresen szereplő diákokat és felkészítő tanáraikat díjazták a hétvégén. A megjelenteket Némedi Lajos alpolgármester köszöntötte, aki a tehetséggondozás fontosságát emelte ki köszöntőjében, majd felelevenítette az iskola névadójának, "a matematika Mozartjának" életútját is. Dr. Friedler Ferenc, a műszaki informatikai kar dékánja arra biztatta a diákokat, hogy legyenek a legjobbak abban, amit tanulnak, végeznek, majd az értékorientált munka és szakmai pálya fontosságát hangsúlyozta. Dr. Pintér Ferenc, az iskola igazgatója a kezdetekre emlékezett, felelevenítette az országosan egyedülálló oktatási hálózat kialakulását. Elmondta: az iskola már tíz esztendeje működik sikeresen, és egyre több tehetséges diák jelentkezik a veszprémi és szolnoki központokba. Ebben a tanévben mintegy 200 diák fejlesztette tudását a foglalkozásokon.

Az Erdős Pál tehetséggondozó iskola diákjai a megmérettetéseken már hagyományosan jól szerepelnek. Az Arany Dániel-matematikaversenyen az iskola 31 diákja jutott döntőbe, az első hat helyezett közül öten Erdős iskolások. Az országos középiskolai tanulmányi versenyen a kategóriák első 10 helyezettje nagyrészt Erdős iskolások közül került ki. A 20. Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen is többnyire a foglalkozásokon felkészített diák végzett az első három legjobb helyen. Ketten, Gyarmati Máté és Szabó Attila a közép-európai matematikai olimpián is részt vehetnek ősszel. Elismerésként oklevelet és könyvjutalmat vehettek át a jubileumi tanévzáró ünnepségen. A diákok mellett a felkészítő tanárok áldozatos munkáját is jutalmazták, valamint megköszönték az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola oktatóinak részvételét a tehetséggondozásban.

 

Matematika plusz zongorajáték

Az ünnepség részeként dr. Győri István, a műszaki informatikai kar matematika tanszékének professzora tartott érdekes előadást Matematika a természetben, a tudományban és a művészetben címmel, amit Rozsnyói Péter zongoraművész kiváló játéka tett teljessé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!