Kultúra

2011.06.01. 06:02

Megnézhették, hogyan festenek

Paloznak - Ötödik alkalommal nyílott ki a hétvégén a Nyitott Műterem képzeletbeli ajtaja. A házigazdák ezúttal a Paloznaki Képíró Műhely tagjai, Oláh Kati és Boda Balázs voltak.

Gajdos József

Debreczeny Zoltán festőművész alkotó barátaival álmodta meg a nyitott műterem rendezvénysorozatot, ahol lehetőség nyílik közös festésre, beszélgetésre, egymás megismerésére. A szervezők minden hónap utolsó szombatján azokat várják, akiknek örömet okoz a nyilvános alkotói munka, akik keresik más műbarátok társaságát, akik kíváncsiak a művészekre, akik már ismerik festményeiket, fotóikat vagy akik még nem ismerik alkotásaikat. Főleg pedig azokra számítanak változó helyszíneken, akik keresik a montmartre-i hangulatot.

 


 
A paloznaki képírók lelkesen szervezték az elmúlt hétvégi találkozást, remélték, hogy újra élményekkel és alkotással gazdagodva telik majd el a szombat délután. Abban bíztak, hogy a tájház udvarán minden résztvevő és érdeklődő együtt lehet bármilyen időjárási viszonyok között a nagy fedett szín alatt. A viharos idő, a szakadó eső viszont keresztül húzta a számításukat, ezért a szomszédos Szent József házban nyílott ki a közös műterem. Az együttes alkotáson túli élményeket szolgálta az alkalmi fotókiállítás Nagy Tímea képeiből, és a kóstoló a Paloznaki Szőlőhegy Egyesület kiváló boraiból. Csaknem mindenki megérkezett a majd másfél tucat meghívott festőből, grafikusból, fotósból. Az érdeklődők az új helyen is megtalálták őket, hol az egyik, hol a másik festőállvány mellett állva figyelték az alkotások születését, s jó hangulatban beszélgettek a művészekkel.

A következő Nyitott Műterem - a tervek szerint - június 25-én Tihanyban lesz a Levendula Fesztiválon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!