Kultúra

2011.07.03. 15:44

Kicsi falu, nagy vigadalom

Bakonyság - Egy igazi falunapon a remek hangulatot még a kedvezőtlen időjárás sem képes elrontani: szombaton délután a bakonysági mulatságon sem fogott ki a szemerkélő eső.

Polgár Tibor

Kiss Lajos, a település polgármestere a csepergő égi áldás miatt az eredeti tervekhez képest egy kicsit később lépett fel a Művelődési ház udvarán felállított színpadra, hogy az egybegyűlteket köszöntse. De hiszen nem is tud beszélni - szólt közbe a köszöntőbe a közönség soraiból valaki, mosolyra fakasztva ezzel a jelenlévőket. A falu első embere vette a lapot, és egy "Melyik ez a bátor?!" felkiáltással válaszolt a tréfás kedvű lakosnak, amivel szintén derűt váltott ki a jelenlévőkből. Aztán amikor a legelső fellépő, a kajárpéci Jaffa Slágercsoport belekezdett az első nótába, egy csapásra elillantak a felhők az égről, és rögtön kisütött a nap. A műsor olyan jól sikerült, hogy a publikum tagjai közül többen dalra fakadtak, sőt néhányan még táncra is perdültek.

Ezt követően a bakonyságiak büszkesége, a helyi Sági Sárga Rózsa Klub produkciója örvendeztette meg a kikapcsolódni vágyókat, majd a közös vacsora után kifulladásig tartó bál vette kezdetét a településen.

- A mai nap immár a huszonegyedik falunapot tartjuk községünkben. Sajnos a korábbi évekkel ellentétben idén nem sikerült pályázati támogatást elnyernünk, a rendezvényt önerőből valósítottuk meg. Kicsit szűkösebbre vettük a programot, de azért a fellépők mellett délután tartottunk egy darts versenyt, este pedig lesz még egy tombolasorsolás is - nyilatkozta lapunknak Kiss Lajos, aki hatodik ciklusát tölti Bakonyság polgármestereként.

Faluját - ami egyébként zsákfalu - a nyugalom és a csend szigeteként jellemzi. Bakonyságot folyamatosan szépítik, díszítik, parkosítják, ennek is köszönhető, hogy a község korábban már kétszer elnyerte A tiszta és virágos Veszprém megyéért elnevezésű verseny első helyezését a 300 lakos alatti települések kategóriájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!