Kultúra

2011.07.04. 08:17

Megnyílt a nyári fotósegyetem

Veszprém - Közel százötven fotográfus részvételével vette kezdetét a XXVIII. Fotóművészeti Nyári Egyetem szombaton a veszprémi VMKK-ban.

Mátyus Tamás

Az ünnepélyes megnyitón a szervező Bakony Fotóklub vezetője, Mátyus Károly Pro Comitatu-díjat vehetett át Polgárdy Imrétől, a megyei közgyűlés alelnökétől. Az elismeréssel a klub hosszú évek óta folytatott eredményes munkáját díjazták. A rendezvényen Győri Lajos, a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoporok Országos Szövetségének elnöke is köszöntötte a megjelenteket.

Elmondta, minden évben a nyári egyetem megnyitójával közösen mutatják be a Mafosz-szalon anyagát is, mely a kortárs fotóművészet egyik legjelentősebb fóruma. Az idei pályázatra több mint ötszáz alkotó ezernél is több képet küldött, melyek közül a legjobbakat először Veszprémben, a VMK előcsarnokában állították ki. A tárlat megnyitóját követően számos fotóművész-diplomát, valamint szakmai elismerést is átadtak.

 



A rangos fotós szabadegyetemet idén az alapításának ötvenedik évfordulóját ünnepló Bakony Fotóklub szervezi. A jövő szombatig tartó nemzetközivé szélesedett rendezvényen közel százötven fotós vesz részt, Veszprém testvérvárosaiból is érkeznek fotográfusok. A hét folyamán programjaikat számos szakmai előadás, fotóművészeti bemutató és fotótúra színesíti.

Vasárnap Veszprém történelmi belvárosában és a Séd-völgyben tettek látogatást, ahol délután a jezsuita templomnál fellépett a Veszprém Táncegyüttes is.
Hétfőn Balatonfüred és Tihany, kedden pedig bakonyi túra vár a fotósokra Pápa és Zirc érintésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!