Kultúra

2011.07.06. 16:55

Musical a négyszáz éves püspöki palota udvarán

Sümeg - Fantasztikus "díszletként" a püspöki palota fölé magasodott a kivilágított vár. A színpadon a Liliomfi című darabot mutatták be a veszprémi Pannon Várszínház művészei.

Tisler Anna

A Palotajátékok sorozatban hét népszerű darabbal mutatkozik be a színtársulat. Az első előadásra, a Liliomfira július elsején több százan váltottak jegyet, a veszprémi színészek telt ház előtt játszottak. A nézőket Rátosi Ferenc sümegi polgármester köszöntötte. A polgármester megköszönte Vándorfi László színházigazgatónak azt, hogy a városba hozta a programot, a közönségnek pedig jó szórakozást kívánt.

Vándorfi László kérdésünkre elmondta, hogy a sümegi képviselő-testülettel a tárgyalások februárban kezdődtek. A testületi tagok támogatták az ötletet, hamar megállapodtak. A programot úgy állították össze, hogy ismert és sikeres darabok szerepeljenek benne.

- A palota udvara kiváló helyszín az előadásoknak - fogalmazta meg az igazgató. - A nyári sorozat folytatását is tervezzük. Télen a Kisfaludy művelődési házban szeretnénk bemutatni a darabjainkat. Játszottunk már Sümegen, hálás a közönség.

Rátosi Ferenc polgármestertől megtudtuk, a színházi sorozat komoly lépés a minőségi idegenforgalom felé.

- A nemrég felújított palota festői környezete és a magas színvonalú produkció páratlan élményt jelent a helybelieknek és az idelátogatóknak egyaránt - fogalmazott a polgármester. - Célunk, hogy élettel töltsük meg a 400 esztendős műemlék épületet. A kiállításokon túl színházi előadásokat is kínálunk a kultúra kedvelőinek. Egyébként elégedettek vagyunk az első előadás látogatottságával.

Kovách Ernő családjával Zalaegerszegen nyaralt, és onnan érkezett az előadásra. Megtudtuk tőlük, hogy először jártak Sümegen. Reggel érkeztek, megtekintették a templomokat, egy belvárosi étteremben megkóstolták a sümegi csupros káposztát, megnézték a püspöki palota kiállításait, majd elhatározták, hogy az előadásra is jegyet váltanak. -  Budapesten három színházba is van bérletünk, de a sümegi püspöki palota udvara és a kivilágított vár látványa semmihez nem hasonlítható élményt nyújtott - mondta Kovách Ernő.

 

Az előadás-sorozat szombaton, július 9-én A muzsika hangja című musicallel folytatódik. A darabot Vándorfi László rendezte, Trapp kapitány szerepében Koscsisák András mutatkozik be. A zárdafőnök asszony szerepében Oravecz Edit látható. Az előadás 21 órakor kezdődik a püspöki palota udvarán, eső esetén a Kisfaludy művelődési házban mutatják be a darabot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!