Kultúra

2011.08.04. 05:10

Éljen a rock and roll!

Veszprém, Alsóörs - A Made in Hungária című musical premierjét pénteken tartják az alsóörsi amfiteátrumban. A Pannon Várszínház külön sikerként könyveli el, hogy a szerző, Fenyő Miklós szívesen adta a darabot, ugyanis nagy fantáziát lát a társulatban.

Matolcsi Renáta

A Hotel Menthol négy éve folyamatosan műsoron van, akárhányszor is játsszák, minden jegy elkel az előadásokra. A rock and roll zenei világába repíti a nézőket a Made in Hungária is, mely Fenyő Miklós életéről szól. A cím ismerős lehet, hiszen néhány éve mozifilm is készült a történetből.
 
A maximalista zenész nagyon megválogatja, hogy kivel dolgozik együtt, a Pannon Várszínházba is először "követet" küldött Novai Gábor személyében. A szerzőtárs A dzsungel könyvét nézte meg és nagyon elégedett volt a látottakkal, így bátran ajánlotta a társulatot.
 
- Miklóssal évek óta ismerjük egymást, és való igaz, egyáltalán nem adja könnyen a darabjait. Az Aranycsapat című musicalnek is ő a szerzője, azt az előadásunkat tavaly már személyesen tekintette meg Buzánszky Jenővel, és teljesen el volt ájulva a társulattól. Már akkor említette, hogy esetleg lehet szó a Made in Hungáriáról - eleveníti fel az előadás eredetét Vándorfi László direktor.

- A darab tulajdonképpen az ő életéről szól: 1956-ban disszidált a családjával, ám pár év múlva hazajöttek. Az angyalföldi srác Amerikában megismerte a rock and rollt, a műfajt aztán idehaza próbálta terjeszteni. A humoros szövegekkel megírt dalok ezt a fajta rockgenerációs alapérzést testesítik meg, a darabban a kor hangulata köszön majd vissza korabeli autókkal és motorosokkal kiegészülve.
 
A Pannon Várszínház szeret Veszprémen kívüli helyszíneken játszani, a Made in Hungáriát az alsóörsi Amfiteátrumban adják elő.
 
- Hebling Zsolt polgármesterrel egyszer beszélgettünk a lehetőségekről, és mint kiderült, az érdeklődés kölcsönös volt. Alsóörsön egyébként már játszottunk, tavaly a motoros fesztivál idején adtuk elő a Képzelt riportot, idén pedig az Omega musicalt, az Égi vándort. Az Amfiteátrum kőbevájt nézőterével egy kiváló természeti környezetben lévő helyszín, nagy lehetőségekkel. Bár nincs se víz, se áram, se mosdó, de mindent telepítünk, még büfét is. Ha esetleg esik az eső, a sportcsarnokban tartjuk meg az előadást - tette hozzá Vándorfi László.


 
- A lehető legjobb szívvel adtam a darabot, hiszen már a korábbi Pannon Várszínházas előadások is nagyon jók voltak, így hát miért ne tettem volna? - kérdi Fenyő Miklós, akit épp margitszigeti nagykoncertjére készülődve kaptunk el. Elmesélte, korábban többek között Budapesten, Győrben, illetve Nyíregyházán is láthatta már a közönség a Made in Hungáriát, mely ez idáig több száz előadást ért meg. A film később jött, és az is közönségsiker lett.
 




A Made in Hungária című kétrészes musical szerzője Fenyő Miklós mellett Tasnádi István. A Pannon Várszínház előadását Vándorfi László rendezi, a darabban pedig szinte az egész társulatot láthatjuk: Zayzon Csabát, Koscsisák Andrást, Stefancsik Annamáriát, Molnár Ervint, Szelle Dávidot, Kékesi Gábort, Hegyi Zsombor Zsoltot, Horváth Bencét, Kiss Dávidot, Kiss Barbarát, Oravecz Editet, Kiss T. Istvánt, Varga Andrást, Kovács Ágnes Magdolnát, Molnár Ritát, Telegdi Kamillát, Farkas Csányi Attilát és Soós Melindát. Koreográfus Krámer György, jelmeztervező Justin Júlia, díszlet: Kovács Yvette Alida.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!