Kultúra

2011.09.05. 17:27

A termékmegjelenítés szabályait is pontosította a Médiatanács

Rádiófrekvenciákra érkezett pályázatokról, a termékmegjelenítés szabályainak pontosításáról, valamint az Echo TV egyik műsorának pénzbüntetéséről döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa legutóbbi ülésén - közölte az NMHH hétfőn.

MTI

A Médiatanács ötszázezer forint bírságot szabott ki az Echo TV 2011. február 11-én sugárzott "Világ-panoráma" című műsora miatt, mivel a médiaszolgáltató megsértette az emberi méltóság tiszteletben tartására, valamint a gyűlöletkeltés tilalmára vonatkozó törvényi rendelkezéseket - olvasható a közleményben.
   
A tanács pontosította a termékmegjelenítés szabályainak alkalmazásáról szóló ajánlását is, így a fizetés fejében és a hasonló ellenszolgáltatás fejében történő közzététel jobban elhatárolható egymástól, és az értelmezésen is pontosítottak.
   
Döntés született 12 vidéki rádiós frekvencia végleges pályázati felhívás elfogadásáról is, ezzel kapcsolatban a Médiatanács hangsúlyozta, hogy elsősorban a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsorszámok arányát értékelik, de többletpontot jelent a magyar zene közzétételére szánt műsoridő is.
   
A testület három lejáró frekvencia esetében döntött az ideiglenes médiaszolgáltatási szerződés megkötéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!