Kultúra

2011.09.30. 17:28

Biztos a szórakozás - A Pannon Várszínház először Liliomfit tűzi műsorára

Veszprém - Október elsején Szigligeti Ede Liliomfi című zenés vígjátékkával kezdi meg a Pannon Várszínház 2011/12-es évadát.

Szabó Zsuzsanna

Bár hivatalosan még csak most kezdődik az idei színházi évad, a veszprémi Pannon Várszínház jelmondatához híven - Nálunk mindig szezon van! - nyáron is több helyszínen, Veszprémben, Alsóörsön, Balatonfüreden, Sümegen  felléptek a társulat tagjai. Így a Liliomfi című zenés vígjátékot is láthatta már a közönség, ám októbertől a kőszínházi bérlettel rendelkezők számára is megtekinthető az egykori nagy és örök klasszikus.

A Liliomfit a szintén színész hivatású Szigligeti Ede 1849-ben írta, a mű a magyar vígjáték-irodalom kiemelkedő alkotása, igazi hungarikum. A darabra leginkább a rendkívül kiélezett és a mai napig érvényes szellemes helyzetkomikumok, a karikaturisztikus jellemrajzok, és egészséges népi humor jellemző.

A Pannon Várszínház előadása több érdekességgel, párhuzammal is rendelkezik. A korábban szintén Vándorfi László rendezésében színre vitt darabban a főszerepet Koscsisák András játszotta, akit most Szilvai Tódor szerepében láthat a veszprémi közönség.

A teátrum tehetségei által eljátszott előadás jellem- és helyzetkomikumai felhőtlen szórakozást és sok nevetést ígérnek. Várhatóan azok sem csalódnak majd a színpadi változatban, akikben még az 1954-es Makk Károly rendezte film klasszikus képei élnek, melyben olyan hírességek parádéztak, mint Darvas Iván, Krencsey Marianne, Pécsi Sándor vagy Dajka Margit.

 

A címszereplőt Kékesi Gábor alakítja

A most bemutatott színdarab címszerepét a társulat fiatal tagja, Kékesi Gábor játssza, akit az Égi vándor főszerepében már láthatott a közönség. Párját, Mariskát Stefancsik Annamária, Szellemfit Kiss Dávid alakítja, míg a többi nagyszerű szerepben Koscsisák Andrást, Egyed Brigittát, Molnár Ervint, Varga András Zoltánt, Telegdi Kamillát és Szelle Dávidot láthatják a nézők. A darab rendezője: Vándorfi László. Az előadást kísérő zene Rossa László munkáját dicséri, melynek nyomán Petőfi Színészdala is felcsendül. A korhű jelmezeket Justin Júlia, a díszletet Kovács Yvette Aida tervezte, a koreográfus Kubriczky József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!