Kultúra

2011.09.14. 19:55

Tagoréra emlékéznek

Balatonfüred - Lakatos Dóra előadásával indiai napok kezdődtek szerdán a városban.

Győrffy Árpád

A fiatal kultúrantropológus Indiában tett többhónapos útjairól beszélt a városi könyvtárban, melyeken az ott élő cigányokat próbálták felkutatni, miközben megismerkedtek az ország más lakóival is. Az előadással egy időben nyílt meg az utak során készített képekből "Gaduliya Lohar-ok - vándor kovácsok Indiában" című fotókiállítás.

A héten több Indiával kapcsolatos programot is rendeznek, hogy ezzel is tisztelegjenek az egykor a városban gyógyuló Nobel-díjas indiai költő és gondolkodó Rabindranath Tagore születésének 150. évfordulója előtt. Pénteken délután Rejtett vonatkozások címmel Bibekananda Santra festőművész képeiből nyílik kiállítás Gyauri Shankar Gupta indiai nagykövet köszöntőjével a Vaszary-villában. Szombaton délelőtt ugyanott konferencián mutatják be a költő magyarországi kötődéseit. Délután közös jógagyakorlatokra is várják az érdeklődőket, majd  Bittner Meenakshi Dóra Bharatanatyam táncművész és a Sitaram zenekar mutatja be műsorát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!