Kultúra

2011.10.12. 18:13

A Lőwey-Váradi szerzőpáros kitüntetése

Budapest , Veszprém - A Csemadok, Somodi István közíró, P. Szőke János atya, valamint Lőwey Lilla és Váradi Péter Pál is szerepel a Bethlen Gábor Alapítvány idei díjazottjai között. Az elismeréseket november 4-én - most először - a Parlament Vadásztermében adják át.

Balla Emőke

Bakos István ügyvezető kurátor elmondta, az alapítvány kuratóriuma szeptemberben határozott az idei Bethlen-díjakról, a Márton Áron Emlékéremről, a Tamási Áron-díjról és a Teleki Pál Érdeméremről. A díjakat azok kaphatják meg, akik életművükkel, munkájukkal sokat tettek a magyarság értékeinek megőrzése, gyarapítása és Közép-Európa népeinek békés együttélése érdekében.

Tamási Áron-díjat kap Lőwey Lilla és Váradi Péter Pál az erdélyi magyar örökség művészi bemutatásában, a történelem és a honismeret oktatásában, valamint az ismeretterjesztésben folytatott kiemelkedő könyvkiadói tevékenységük elismeréseként.

A veszprémi szerzőpáros Erdély - Székelyföld - Marosszéki - Mezőség, valamint az Erdély - Székelyföld, Szavak vándorköszörűse - Kányádi Sándor című fotóalbumát október 19-én, szerdán 17 órakor mutatják be a Tapó fogadó tanácstermében. Közreműködik: dr. Praznovszky Mihály irodalomtörténész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!