Kultúra

2011.10.06. 08:55

Könyvekről zenével

Balatonfüred - Saját verseiből, prózáiból olvasott fel, klasszikus darabokat zongorázott, sőt Kocsis Zoltánnak is hangját kölcsönözte a 81. évében járó Czigány György szerdán este.

Győrffy Árpád

Az Erkel- és Liszt-díjas író, költő, újságíró, szerkesztő, zenei rendező, műsorvezető, érdemes művész az országos könyvtári napok egyik füredi rendezvényeként találkozott olvasóival és egykori hallgatóival, nézőivel. A versekhez talán kevéssé kötődőknek is jó ismerőse lehet a rádióban 41 éven át hallható zenei műsor, a Ki nyer ma? egyik műsorvezetőjeként, egykori elindítójaként.


 
A füredi találkozón a 80. születésnapja alkalmából megjelentetett 80 nyár című kötetből olvasott fel verseket, rövid prózai írásokat. Élő bemutatót tartott a hasonló apropóból készített 80 nyár: Játék és muzsika 80 évben - Czigány György házimuzsikája versekkel, emlékezéssel című DVD anyagából is. Kocsis Zoltán zongoraművészt, Pilinszky János költőt, Karl Rahner német jezsuita teológust és másokat beszélgetőtársának, Simon Erika szerkesztőnek Kocsis Zoltánnal készült könyve kapcsán idézték meg a hallgatóságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!