Kultúra

2011.12.18. 15:59

Erőt adni és utat mutatni

Veszprém - A csendnek hangja van, Három lépés... címmel jelent meg Buda Katalin Balatonalmádiban élő terapeuta és írónő segítő, útmutató könyve.

Szabó Zsuzsanna

- A kötet mindössze száz oldal, de mély tartalommal, amiben esettanulmányok útján olyan érzésekre világítok rá, amivel egyszer mindenki találkozik az életben. A szeretetről, az elfogadásról írtam. Arról a szeretetről, amiről azt vallom, nincs vallása, korlátai, csak hatása. Gyakran kimondjuk, szeretlek, de sokszor tartalom nélkül - mondta a három évig tartó munka gyümölcseként megszülető kötet bemutatóján az írónő.

Buda Katalin tizenhat évvel ezelőtt, mint mondja, az "anyagban" élt, vállalkozóként dolgozott. Egy, a fejfájását megszüntető fiatalemberrel való találkozás és a tőle tanult terápia hatására gyökeresen megváltozott az élete és saját maga is. Öt éve végzett a Természetgyógyászati Akadémián, majd három esztendeig teljesített szolgálatot a Hospice Alapítványon belül.

- Itt tanultam meg a halál, az elmúlás tényét kezelni. És bár szomorú sorsokkal is szembesülhetünk a könyv olvasása közben, a célja mégis erőt adni, utat mutatni.

Buda Katalin könyvének sorai is segítők, kapaszkodók, amikre mindannyiunk életében szükség lehet, nemcsak a halálközeli örvényben, de földi létünk más szakaszaiban is. A könyv éppen ezért szól mindenkinek, haldoklóknak és hozzátartozóknak, fiataloknak és időseknek, betegeknek és egészségeseknek, hogy megértsük, milyen fontos a szeretet, az elfogadás, az elengedés, és hogy a csendnek is hangja van.

"Amikor megszületünk, körülrajong a család. Ünnepelve, babusgatva érkezünk az új világba. Amikor azonban visszatérni készülünk, sokszor magunkra hagyatva, fájdalommal és keserűséggel átitatva egyedül kell, hogy magunk mögött hagyjuk földi világunkat" - írja Buda Katalin könyvében.

 

A könyv az F. Gy. Kelet-Nyugati Átjáró Segítő Alapítvány támogatásával jött létre. Kárpi Ilona elnök elmondta, az alapítvány célja a társvesztés következtében krízishelyzetbe került személyek megsegítése, a válsághelyzet okozta veszélyek elhárítása, a személyiség fejlesztése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!