Kultúra

2011.12.09. 20:39

''Gagyi'' fotók Székelyföldről

Ajka - Az Ajkai Fotóklub "Székelyföldön jártunk" című kiállításának pénteki megnyitóján mindenkit meghökkentett méltató beszédével Üveges Sándor újságíró.

zaol.hu

A művelődési központban nyílt tárlatot azzal vezette be ugyanis, hogy az ott kiállított képek némelyike gagyi. Kisvártatva azonban hozzátette, hogy Gagy valójában egy patak és egy kistelepülés neve Erdélyben.

- Tipikusan olyan, mint amilyenekben a klub nyolc fotósa is járt. A nyolc utazó három napot töltött egy székelykeresztúri kapcsolatnak köszönhetően a vidéken, ahol naponta csillagtúrákat tettek. Néhányuk már többedszer, mások először jártak Erdélyben, ez a képeken is látszik. Hiszen aki először érkezik, az nem tud betelni a látvánnyal, szeretne mindent megörökíteni. Aki viszont már járt ott, visszatérve annak képeiről már nem arcok, hanem sorsok láthatóak, az portrékat készít - mondta Üveges Sándor.

A hatvan, fekete-fehér és színes kép tárlatának megnyitóján az Ajka-Padragkút Táncegyüttes kamaracsoportja közreműködött Kádár Ignác vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!