Kultúra

2012.01.31. 10:10

Új csoporttal bővül az Örömhír Óvoda

Veszprém - Új csoport indítsát tervezi az Örömhír Evangélikus Keresztény Óvoda, mely ezekben a hetekben több nyitott programmal, játszóházzal várja a kisgyermekeket és szüleiket.

Balla Emőke

Tavaly szeptemberben nyitotta meg kapuit a város egyetlen protestáns óvodája, az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda, mely egy csoporttal kezdte meg működését abban a reményben, hogy évente egy-egy csoporttal bővülve háromcsoportos óvodává nőheti ki magát. Az óvoda számára a város biztosította az épületet, a veszprémi evangélikus gyülekezet elvégezte a szükséges átalakítási munkálatokat, berendezte az épületet. Az óvoda jelenleg is két tágas csoportszobával, egy hatalmas napfényes folyosóval, tornaszobával és öltözőkkel rendelkezik; a gyerekek az egyik szobában játszanak, étkeznek, a másikban alszanak. Az udvarra új játékokat helyeznek ki, az evangélikus gyülekezet gondoskodik a fejlesztésről, szépítésről. 



A gyermekek élete az evangélikus-keresztyén tanításra épülő pedagógiai program alapján zajlik sok-sok szeretettel és vidámsággal  mondta Isó Dorottya evangélikus lelkész.  Naponta imádkozunk, hetente gyermek-istentiszteletek vannak, a gyermekek bibliaköri foglalkozásokon ismerkednek a bibliai történetekkel, a nap minden órájában megéljük az Istentől kapott szeretetet. Ezzel a szeretettel várjuk óvodánk második csoportjába mindazokat a gyermekeket, akiknek szülei számára elfogadható pedagógiai programunk  legyenek bár más felekezetűek vagy egyházon kívüliek.

Az óvodai élet megismerésére több programot szerveznek, tájékoztatott Rádóczy Ágnes, az Örömhír óvoda vezetője. Az elmúlt héten a védőnőknek, gondozónőknek, baba-mama klub vezetőknek tartottak bemutatót, szombaton szülők-nevelők bálját rendezték; az óvodai nevelés csak szoros család-óvoda kapcsolattal lehet eredményes, ezért fontosnak tartják egy jó közösség kialakítását. Az áprilisi beiratásig három játszóházat szerveznek, az első, farsangi játszóház február 1-én, szerdán délután öt órakor lesz a Deák iskola melletti óvodában (Veszprém, Aradi vértanúk útja 2A). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!