Kultúra

2012.02.21. 07:13

ARTplacc: idén több helyszínen

Tihany, Budapest - Augusztus 10-20-ig idén is megrendezik Tihanyban az ARTplacc elnevezésű képzőművészeti eseménysorozatot, amivel szeretnék visszahozni a félsziget egykor pezsgő kulturális életét.

Bartuc Gabriella

Peleskey Ákos, ismert budapesti galériatulajdonos, a tihanyi ARTplacc alapítója idén nyárra több helyszínen zajló eseménysorozatot tervez, a már bevezetett 800 négyzetméteres központi sátor mellett bekapcsolják a Badacsonyi Pincegazdaság borospincéjét és a kikötőt is. Augusztus 10-20-ig valódi fesztiválhangulatot kívánnak teremteni, elhozzák  a hazai kortárs képzőművészeti élet neves képviselőit. A tihanyi exkluzív vendégkör révén  adja magát az ötlet, hogy nemzetközi eseménnyé terjesszék ki az ARTplaccot.



Már elkezdték a szervezést, január 25-től válogatást mutatnak be a 2011-es tihanyi művészeti vásár anyagából a budapesti Krisztina Palace-ban, amit további két kiállítás követ az idén nyáron részt vevő ga- lériák anyagából. Videofesztivál is lesz a programban Video-lake címmel, amelyre vízzel kapcsolatos munkákat várnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!