Kultúra

2012.02.23. 17:51

Esettanulmányi verseny

Veszprém - Tizenegyedik alkalommal szervezték meg az esettanulmány-megoldó versenyt a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán.

Balla Emőke

A verseny egy fiatalon elhunyt oktatónak, dr. Tímár Lászlónak állít emléket. 2001 tavaszán a Tímár László tanulmányi emlékverseny keretében rendezték az első esettanulmány-megoldó versenyt. Az idei versenyre tíz csapat jelentkezett: hét a Pannon Egyetemről, kettő a Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetemről (BME), valamint Miskolci Egyetemről, egy pedig a határon túlról, Kolozsvárról.


 
Az idei verseny abban különbözött a korábbiaktól, hogy a hallgatók interneten, elektronikusan kapták meg a feladatot. Otthon kellett dolgozniuk, külső segítséget nem vehettek igénybe, tankönyveket, folyóiratokat igen. A szervezők ezzel a módszerrel nemcsak a távmunka fontosságára akarták felhívni a figyelmet, de a versenyző hallgatók problémafelismerő és problémamegoldó kompetenciáinak fejlesztése is cél. Az esettanulmány magyar vonatkozású, vállalati stratégiai döntéshozatali problémát vetett fel, a verseny tárgyául szolgáló vállalat aktuális témáját dolgozta fel, az esettanulmány a szervezési és vezetési tanszék koordinációjával készült.

A hétfői eredményhirdetésen a hallgatóknak a zsűri előtt kellett prezentálniuk eredményeiket. A veszprémi csapatok közül első helyen végzett a Németh Gábor, Domján Enikő Mária, Muszka Aliz Beatrice és Pánovics Adrien összetételű csapat (mely az országos esettanulmány-versenyen képviseli a veszprémi kart), a meghívott csapatok közül a BME lett a legjobb.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!