Kultúra

2012.03.12. 08:11

Táncoltak reggeltől estig

Veszprém - A nap a táncművészetről, a különböző stílust képviselő táncosok bemutatójáról szólt a stadion tornacsarnokában. Szombaton tartották az I. Connector táncfesztivált.

Szabó Zsuzsanna

 Már reggel kilenctől elkezdődött a verseny a veszprémi stadion tornacsarnokában. Az I. Connector táncfesztiválon 1100 nevező, köztük 68 csoport mutatta be 240 koreográfiáját a neves tagokból álló zsűri asztala előtt. Az elnevezés - connector: csatlakozás, érintkezés - a rendezvény és a szervezők céljára utal, vagyis egy olyan komplex táncfesztivál létrehozása, ahol  számos egymástól különböző stílust és azok előadóit hozza össze, akik egyébként sohasem találkoznának. A cél már most, az első alkalommal teljesült, hiszen a nap során profikon kívül amatőrök is felléphettek, a látogatók pedig a klasszikus balettől kezdve a hastáncon át a diszkóig és hip-hop-ig mindent láthattak. A hangulat a lendületes zenéknek, az izgatott fellépőknek és az őket elkísérő szurkoló családtagoknak, barátoknak köszönhetően már a délelőtt folyamán is remek volt. Nagy népszerűségnek örvendett a csarnok szélén felállított stand is, ahol az érdeklődők a táncosokról készült fényképeket tudták számítógépen végignézni.



 Az első alkalommal megrendezett veszprémi táncfesztivál érdekessége, hogy azt öt igen fiatal, ám többéves versenytáncosi múlttal rendelkező hölgy álmodta meg és bonyolította le. Közülük Erdélyi Kata a nap folyamán elmondta: mind a csapatok, mind a zsűri részéről pozitív visszajelzések érkeztek, így várhatóan jövőre is megrendezik a fesztivált.


Erdélyi Kata, a fesztivál egyik szervezője elmondta: Igyekeztünk minden olyan elemet beemelni, amit annak idején versenyzőként mi is értékeltünk vagy jó ötletnek találtunk egy-egy versenyen, és próbáltuk elkerülni azokat a hibákat, amelyek egy ilyen eseményen előfordulnak. Hozzátette, terveik szerint, ha nem is jövőre, de a közeljövőben kétnaposra szeretnék bővíteni a rendezvényt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!