Kultúra

2012.06.19. 15:27

Gála egy eredményes év végén

Veszprém - Az Orsolya Fashion Line Mozgásművészeti Egyesület idén is kimagaslóan teljesített, többek között világbajnoki második helyezést értek el Porecben.

Szabó Zsuzsanna

A táncóráit többnyire Veszprémben tartó Orsolya Fashion Line Mozgásművészeti Egyesület táncosai eddig is eredményesen szerepeltek, idén pedig immár negyedszer jutottak ki a világbajnokságra.

Az évet is jól kezdték, a budapesti országos bajnokságon a minik (5-6 évesek) 2. helyet szerezték meg, a tavaszi, Tatán megrendezett I.F.M.D International Federation of Modern Dance Sport nemzetközi kvalifikáción aranyérmesek lettek, majd ezt követte a kaposvári kvalifikációs területi bajnokságon szerzett hat arany-, négy ezüst- és egy bronzérem.

Az E.S.D.U World Dance Masters magyarországi kvalifikációján A Macskák című jazzbalett-produkció Cseri Jázmin Ildikó és Szalai Vanda előadásában 2. hely, míg a Piciny fehér balettcipők Sárai Flóra, Burucs Kíra, Szalai Vanda és Cseri Jázmin Ildikó előadásában szintén 2. helyet érte el. Így a lányok kijutottak a Porecben megrendezésre került világkupára, ahol A Macskák című produkciójuk világbajnoki második helyet ért. A világbajnokságon 23 ország vett részt Brazíliától Mexikón át Moldáviáig.
 
A táncosok Győrújbaráton, az I.F.M.D International Federation of Modern Dance Sport döntőjében is remekeltek, 44 arany- és ezüst-, valamint egy bronzérem született.


 
A világbajnokságra nyolc produkció jutott ki. A Piciny fehér balettcipők, mini csoport, jazzbalett formáció: Sárai Flóra, Cseri Jázmin, Szalai Vanda, Burucs Kíra, Katona Eszter, Papp Sára, Szilágyi Dorka, Vipler Zsófia, Kéri Gerda, Polgár Orsolya, Varga Enikő. A Macskák, mini csoport, jazzbalett duó: Szalai Vanda, Cseri Jázmin Ildikó. Egy tündöklő gyémánt, gyermek csoport, balett szóló: Molnár Melitta. Csipkerózsika, gyermek csoport, klasszikus balett szóló: Molnár Melitta. A Hattyú, felnőtt korcsoport, klasszikus balett: Dublecz Alexandra. Tükrös tánc, felnőtt korcsoport, jazzbalett: Dublecz Alexandra. Ébredés, gyerek korcsoport, jazz balett: Lányi Betti. A Kis balerinák, gyermek korcsoport, balett formáció: Lányi Betti, Ferenc Panna, Molnár Melitta, Gál Dominika,  Gősi Dorina, Naményi Panna,  Varga Vivien, Szegedi Dorottya, Illikmann Eliza, Turcsi Rebeka, Pókecz Júlia, Fülöp Sára, Isaszegi Veronika, Zanathy Anna, Nagy Dóra,  Gellai Fanni.
 
Az egyesület koreográfus-táncosa és edzője, Szunyi Orsolya elmondta, a külföldi és a hazai sikerek mellett elismerést jelent számára, hogy tanítványai a táncművészet területén tanulnak tovább.

A társulat június 30-án a Hemo színháztermében nagyszabású gálaműsort ad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!