Kultúra

2012.10.05. 17:13

Junior Prima-díjjal kitüntetett fafaragó

Bakonybél - A Prima Primissima Alapítvány Junior Prima-díjával tüntették ki a Bakonybél-Somhegyen élő 28 éves Kropf Milán fafaragót.

Varga Domokos Péter

A díjra Kropf Milánt a volt iskolája, a budapesti Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola terjesztette fel. A Junior Prima-díj zsűrijének döntése alapján az elismerést végül tíz pályázó kaphatta meg.

Kropf Milán Veszprémben, a Vetési Albert Gimnáziumban végzett 2002-ben. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tanult programozó matematikusnak, miközben lakhelyén megismerkedett a fafa- ragással. A Hagyományok Házában Budapesten népi játszóházi foglalkozásvezető, majd népi bőrműves is volt, közben végezte el a bútoripari szakközépiskolát.

A Népi Iparművészeti Osztály zsűrizésén A és B kategóriás minősítést kapott áttört háttámlájú faragott székeire, a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola vizsgamunka-kiállításán kelengyésládájával a legjobb technikus kategóriában 1. helyezést ért el.

Alkotásaival szerepelt a Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület éves kiállításain, a budapesti Néprajzi Múzeum XV. Élő népművészet  országos népművészeti kiállításán, négy éven keresztül a Mesterségek ünnepén, valamint a bakonybéli faluünnepen is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!