Kultúra

2012.10.02. 14:09

Szívből táncolnak

Mihályháza - Idén márciusban alakultak, első sikerüket a 2. Mihályháza Táncfesztiválon érték el, arany minősítést és közönségdíjat kaptak. A Rezeda néptáncegyüttes fennállásának rövid időszakában számos fellépésen van túl.

Nagy Imre

A közelmúltban nagy sikert arattak a badacsonyi fesztiválon. Augusztus végén a tíz lány úgy döntött, szükség van férfiakra, az együttes így három férfi táncossal -  köztük Mészáros Géza polgármesterrel - bővült. Mindez a repertoárra is hatással van: a rábaközi és kalocsai táncok mellett már valódi férfitáncot is próbálnak. Az együttes vezetője Bálint Mónika, aki kemény kézzel vezeti a táncosokat sikerről sikerre. Legutóbb a helyi szüreti felvonuláson léptek fel. 



- Tizennégy éve nem volt ilyen Mihályházán - mondja a település polgármestere. - A lányok találták ki, majd kijelöltünk a faluban hat megállót, ahol műsort adtunk. Előtte feldíszítettük a községet, hogy méltó legyen az ünnepre. Táncosok, lovasok, fogatok, teherautó és gyalogosok vettek részt a menetben, és számunkra is meglepő volt, hogy a falu főterén több száz érdeklődő várt ránk - tudtam meg, mint ahogy azt is, hogy a vendéglátást követően a mihályháziak estig együtt múlatták az időt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!