Kultúra

2012.11.15. 06:27

A megye legjobbjai

Veszprém - Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a főegyházmegyei szavalóversenyt és rajzversenyt a Padányi Katolikus Gyakorlóiskolában.

Balla Emőke

A Sebő József által szervezett, a Padányi iskola által meghirdetett egyházmegyei szavalóversenyre kilencvennyolcan jelentkeztek. A diákokat Márfi Gyula érsek köszöntötte, majd versenyzők a Váci Mihály Irodalmi Színpad művészeiből (Felföldi Gábor, Márta Attila, Rábai Zsanett, Sz. Csordás Éva), illetve a Padányi iskola magyartanáraiból álló zsűrik előtt versenyeztek. A harmadik, negyedik osztályosok között első lett Hordós Bence (Padányi iskola), az ötödik, hatodik osztályosok között  Goór Júlia (balatonkenesei Pilinszky iskola). A hetedik, nyolcadik osztályosok legjobbja  Hegedűs Eszter (gyulafirátóti Gyulaffy iskola), a kilencedik-tizenkettedikesek között Zugonics Klára (Padányi iskola) nyert.

A Gaál Richárd szervezte Padányi rajzversenyen a Veszprémi Főegyházmegye területéről tizennyolc iskola negyvenegy diákja mérte össze rajztudását, három korcsoport kategóriában. A versenyen a felkészítő rajztanárok zsűrije titkos szavazással alakította ki az azonosító kóddal ellátott, névtelen versenymunkák szakmai rangsorát. Az ötödik, hatodikosok között első helyezést ért el  Kovács Rebeka (Révfülöpi Általános Iskola), a hetedik, nyolcadikosok között Szelényi Dorottya (veszprémi Cholnoky Jenő Általános Iskola). A harmadik korcsoport, a kilenc-tizenkettedik évfolyam versenyzőinek legjobbja a tizedikes Tóth Eszter  (Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája).

 

 

A főegyházmegyei rajzverseny témája "A Hit Éve" volt: templomi oltárkép, templomi kegytárgyakból álló csendélet, illetve a veszprémi Szent Anna-kápolna szentélyének ábrázolása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!