Kultúra

2012.11.12. 21:46

Vidám festmények az Óváros Galériában

Veszprém - A Lions Klubok Nemzetközi Szövetsége pályázatára beérkezett festményekből nyílt kiállítás az Óváros Art Galériában.

Szabó Zsuzsanna

A nemzetközi szövetség évek óta egy-egy témában hirdeti meg rajzpályázatát, amihez a magyarországi és több helyi szervezete, így a Veszprém Első Lions Klub is csatlakozott. A pályázat témája idén a béke volt. A felhívásra három iskolából több, mint harminc alkotás érkezett, a legnagyobb számban Nagyesztergárról. A vidám, élénkszínű festmények többsége a természetet, tavat és vadállatokat, vagy madarakat ábrázol.



A pályaműveket Kallai Sándor és Debreczeny Zoltán festőművészek bírálták el és döntöttek a díjazottakról. Az eredményhirdetést hétfő este tartották, és a diákok műveiből összeállított kiállítást is megnyitották az Óváros Art Galériában. A zsűri teljes egyetértésben a litéri iskola tanulójának, Pass Patríciának ítélte meg az első díjat. Első helyezésével továbbjutott az országos fordulóba. Továbbá helyezés nélkül jutalmazták Szűcs Petrát, Hegyi Brigittát, Dülk Rebekát és Malasits Martint, akik mindannyian a nagyesztergári iskola tanulói. A tárgyi jutalmakat, - sportruházatot - Leitold László, a veszrémi Lions Klub elnöke és Horváth György titkár adta át.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!