Kultúra

2013.02.26. 13:58

Cimbiék sikere

Az Ajka-Padragkút Táncegyüttes tagjai szép eredményekkel tértek haza az Országos Aranysarkantyús és Aranygyöngyös Szólótáncversenyről.

Tóth B. Zsuzsa

A csoport vezetője, Kovács Norbert, Cimbi elmondta, az eddig kétszeres aranysarkantyús díjas táncos, Ramasz László harmadszor is elnyerte a címet kalotaszegi verbunkjával, így az örökös aranysarkantyús cím birtokosa lett. A Magyarpolányi Művészeti Iskola tanulója, Cimbi fia, Kovács Gábor Norbert párjával, Tóth Almával mezőségi ördöngöst és füzesi csárdást járt a versenyen, Alma első alkalommal kapta meg az aranygyöngyös díjat.

Őt a magyar táncművészeti főiskola tanárai készítették fel. Ahogy Gábort is, aki szintén először érdemelte ki az aranysarkantyús díjat. Neki édesapja és Kádár Ignác is segített a felkészülésben. Ignác Nagypál Anettel együtt a többiek mellé ugyancsak odaállt a versenyre készülve. Békéscsabán a döntőbe jutott Tompos Szilvia és Kugliczki József is színvonalas teljesítménnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!