Kultúra

2013.03.02. 17:28

Főszerepben a zene, a tánc és a fiatalok

Nagy tömegeket megmozgató látványossággá nőtte ki magát az idén másodszor megrendezett Connector fesztivál.

Szabó Zsuzsanna

Veszprémben a Március 15. úti sportcsarnokban szombaton és vasárnap reggeltől estig szól a zene: tizenkét különböző stílusban másfélezer táncos 350 látványos koreográfiát ad elő.

A Connector táncfesztivált tavaly rendezték meg először, s az akkori nagy siker után nem volt kétséges, hogy lesz folytatás. A férfi kézilabda fellegvárának számító sportcsarnok ezúttal a nagyszabású rendezvény táncosaival telt meg, a zsűrinek nincs könnyű dolga. A közönség az első napon modernkortárs, látvány-, has- és formációs társastánc, musical és klasszikus balett stílusú táncosok egyéni és csoportos előadásában gyönyörködhetett. Vasárnap, a fesztivál második napján szintén hat stílus táncosai mérik össze a tudásukat. Bemutatkoznak a diszkó, a fitnesz, az open, a hip-hop, a break és az akrobatikus rock and roll ifjú képviselői.

Az idén már nemzetközivé vált a fesztivál, hiszen a magyarokon kívül fellépnek táncosok Horvátországból, Romániából és Szlovákiából. A hazai, veszprémi színeket az Anaconda Rock and Roll, a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió, a Free Dance, a Hemo Winner VTE és a Kid Rock and Roll SE képviseli, a megyéből fellépnek várpalotai, pápai, sümegi és tapolcai táncosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!