Kultúra

2013.04.27. 13:47

Örömök, sikerek

Bizonyára sokan vannak, akik a Naplóval együtt élték át az utóbbi 20 évet, így most közösen ünnepelhetjük lapcsoportunk, a Pannon Lapok Társasága 20. születésnapját.

Barták Péter

Akik már két évtizede vagy még régebb óta naponta kézbe veszik az újságot, azok megerősíthetik: számtalan sikerről, örömteli pillanatról számoltunk be. Ezek az örömök, sikerek itt, Veszprém megyében keletkeztek, vagy az innen elszármazottak élték át azokat. Szinte lehetetlen számba venni, mi minden történt 1993 és 2013 között. Hány és hány település újult meg, milyen rekonstrukciók, korszerűsítések történtek, hogyan gyarapodott szellemiségében és fizikai valójában intézmények sora. Ezekről mind-mind hírt adtunk, és beszámoltunk az itt élő emberek hétköznapjairól, küzdelmeiről, sikereiről is.

Értékeket közvetítettünk, erkölcsi tartásról számoltunk be, előremutató helyi kezdeményezésekről tudósítottunk. Példaképeket állítottunk a fiatalok elé, akik azóta már maguk is példaképek lehetnek. Generációról generációra hagyományoztuk az olvasás értelmét, szeretetét, és magunk is programot szerveztünk a sajtó és tanulás összehangolására. Nem hagytuk egyedül az olvasót a bajban sem, ahol tudtunk, segítettünk. És ezt szeretnénk tenni a következő 20 évben is.

Ezek is érdekelhetik