Kultúra

2013.05.31. 17:11

Rábaközi és rimóci

A Szilágyi Táncegyüttes valamennyi táncosa fellépett a péntek esti műsorban. A legkisebbek mesejátékot, a nagyobbak néptáncokat adtak elő.

Balla Emőke

A Szilágyi Táncegyüttes tavaly ünnepelte  negyvenéves jubileumát. A Nagy Marianna művészeti vezető irányította  együttesnek 190 iskolás és 30 óvodás korú tagja van, ők mutatkoztak be a Városi Művelődési Központban tartott műsorban. Az óvodások játékfűzést, az első, második osztályosok táncos mesejátékot, a nagyobbak dél-alföldi pünkösdölőt, rábaközi, szatmári, rimóci,  marossárpataki táncokat, kalocsai gyermek lakodalmast, gömöri botolót adtak elő.

 

A Szilágyi Táncegyüttes év végi műsorára változatos programmal készültek a fellépők (Fotó: Penovác Károly)

 

A legtöbb koreográfiát Hajdu Péter készítette. A Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola és Alapfokú  Művészetoktatási Intézményhez az idei tanévben csatlakozott a Báthory iskola táncegyüttese, így pénteken  a két együttes közös produkciókat is bemutatott: a lányok csalló-közi táncokat, a fiúk székely verbunkot jártak. A Szilágyi Táncegyüttes év végi műsorára olyan sokan voltak kíváncsiak, hogy azt ma délután megismétlik, este pedig a Báthory Banda Táncegyüttes   lép fel a művelődési központban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!