Kultúra

2013.05.19. 15:45

Várfesztivál hatalmas érdeklődéssel

Ritkán tapasztalható érdeklődés övezte a hétvégi, három napos várfesztivált. Ez nem véletlen, hiszen a nívós programokhoz kellemes nyári idő is párosult.

Szijártó János

A rendezvényt a négyszáznegyven évvel ezelőtt elhunyt, néhai várkapitány, Palonai Magyar Bálint emlékének ajánlották a szervezők.

Szombaton a hős várvédők méltatásával kezdődött a fesztivál, majd stílusosan török-magyar ütközet zajlott, a nyertes nyilván sejthető. Este Balkán Fanatik koncert zárta az első nap izgalmakban is gazdag eseményeit.

Hamisítatlan középkori hangulatot teremtett a Hollóének Hungarica Régizenei Együttes a szigligeti várban (Fotó: Szijártó János)

Vasárnap igazi középkori hangulat várta a vendégek sokaságát, a Hollóének Hungarica Régizenei Együttes jóvoltából. A fantasztikus alapozás után a gyerekek is örülhettek, hiszen a Pegazus színház mutatta be "A kiskakas gyémánt félkrajcárja" című mesét. A folytatásban aztán a szigligeti vitézek is bemutatták ámulatba ejtő tudásukat, de a láthatott a közönség íjász- és solymászbemutatót, hastáncot és Béke Csaba műsorában a végvárakról is számos érdekesség került felszínre.

Hétfőn 11 órakor az I. András király Lovagrend fegyver- és harcászati produkciójával indul a nap, majd a Magyar népmeseszínház Mátyás király születésnapja címmel mutat be mesejátékot. A Kinizsi táncegyüttes 12.30-kor lép színpadra, őket a Tapolcai Musical Színpad és a szigligeti vitézek követik. Természetesen a vasárnapihoz hasonlóan hétfőn is lesz apródavatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!