Kultúra

2013.08.28. 14:10

Dokumentumfilm Litkey Farkasról

A Litkey Farkasról és a balatoni vitorlázásról készült A vitorlázó című dokumentumfilm televízióban csak a Spektrum csatornán látható szeptember elsején.

Gajdos József

Litkey Farkas a magyar vitorlás sport emblematikus alakja, olimpikon, rekordgyőztes Kékszalag versenyző, aki idén nyáron már a 11. Kékszalag győzelmet könyvelhette el a híres balatoni vitorlásversenyen. Erős személyisége, tapasztalata az évek folyamán átformálta a Kékszalagot, sikereivel hallatlan fejlődésre is ösztönözte ezen sportág résztvevőit.

A róla készült A vitorlázó című film kapcsán a Spektrumnak a sportoló elmondta: „Megtisztelőnek éreztem a rendező felkérését, és a végeredményre is büszke vagyok, bár nem volt könnyű megszokni a kamerák állandó jelenlétét. Ez a dokumentumfilm a balatoni vitorlás világ lenyomata is. Örülök annak, hogy a film által még több ember megismeri ezt a csodálatos sportot, amire az életemet tettem fel.”

Kollmann András, A vitorlázó rendezője hozzátette: „Farkas egy kultikus sportoló, egy olyan személyiség, aki nemcsak a Kékszalag versenyeket, hanem az egész magyar vitorlás sportot átformálta, fejleszti. A filmben őt szerettem volna bemutatni úgy, hogy a Balatont, a versenyt, az edzések hangulatát is új megvilágításba helyezem. Azt hiszem, ez sikerült és nemcsak a vásznon, hanem a televízió képernyőjén is átélhető a film különleges, lüktető hangulata.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!