Kultúra

2013.08.18. 11:57

Költészet, muzsika a kávéházi esten

Badacsonytomaj önkormányzata és Kulturális Intézménye nevében Fodor József igazgató köszöntötte a szezon utolsó kávéházi estjén a vendégeket az Egry József Emlékmúzeumban.

Szijártó János

Külön üdvözölte az est szereplőit, Fejes Antal gordonkaművészt és feleségét F. Pálfy Zsuzsa aranykatedra díjas zongoratanárt, valamint a Himfy Irodalmi kör tagjait, Tóth Mariannt, Szántainé Ruzsa Mariannt, Vizkelety Dórát, Ali Évát és Krisztin N. Lászlót. Fejes Antal a 2004-ben Pro Musica Hungarica díjjal kitüntetett Békéscsabai Szimfonikus Zenekar szólamvezetője és az ottani vonós kamarazenekar cselló szólamát is vezeti. Pálfy Zsuzsa számos tehetséges zongoristát nevelt Békéscsabán, s országos versenyeken kísérte, szép eredményeket elérő növendékeit.

A házaspár ismert, népszerű romantikus darabokat adtak elő, a szép számú közönség nagy örömére. Különösen nagy sikert aratott Schubert Ave Mariája, Webber Mária Magdolna dala, Ajvajzan Grúz tánca, Schumann Álmodozása, Paradise Siciliánója, Squire Tarantellája és a Sorrentói emlék.

A Himfy Irodalmi Kör tagjai három zenei blokk között két tételben adták elő a száz éve született Weöres Sándor műveiből összeállított Réti csokor című műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!