Kultúra

2013.10.15. 09:50

A térség emblematikus figurája - Vágfalvi Ottó kiállítása

A Veszprém Művész Céh doyenjének, Vágfalvi Ottónak nyílt kiállítása a hétvégén a balatonfűzfői művelődési házban, ahol a festőművész 31 képe látható.

Halmos György

Veszeli Lajos festőművész, a céh elnöke megnyitójában arról beszélt, hogy eredetileg a 85 éves Bokros László és 88 éves Vágfalvi Ottó közös tárlata nyílt volna, de előbbi alkotó sajnálatos módon betegség miatt lemondta a kiállításon való részvételt.

- Mindenki tudja, hogy Ottó bácsi ennek a Balatonnak szerves része – hangsúlyozta a művész. Személyes élményekkel átszőtt beszédében visszaemlékezett arra is, hogy amikor ő idekerült Balatonfűzfőre, akkor Vágfalvi Ottó volt a művelődési ház igazgatója, milyen sokat kapott tőle.

- Nemcsak a Balaton festője, de a Kelet-balatoni térség emblematikus figurája is, akire mindig lehet számítani – fogalmazott a festőművész.

Veszeli Lajos megfogalmazása szerint a Balaton „hatalmas minőséget képvisel” Vágfalvi Ottó művészetében, aki ragaszkodik az otthonához.

- Hihetetlen az az út, amit ő bejárt; nemcsak művészileg, de emberileg is fel lehet rá nézni - hangsúlyozta.A tárlaton elhangzott, hogy a megnyitó előtt fejeződött be a Veszprémi Művész Céh közgyűlése; a  civil szervezet 1989-ben, elsőként alakult az országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!