Kultúra

2013.11.08. 16:35

A jövő záloga a tehetség

Veszprém - A Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódón Kutatásorientált felsőoktatás a tehetséggondozás és a tananyagfejlesztés jelentősége címmel szervezett konferenciát a Pannon Egyetem Mérnöki Kara.

Balla Emőke

A konferencián Németh Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) főtitkára Az Akadémia és a minőségi tehetséggondozás, Fuszek Csilla, a Budapesti Európai Tehetségközpont igazgatója Hogyan teremtsünk tehetségbarát környezetet címmel tartottak előadást. A rendezvényen a mérnöki kar öt hallgatója vehette át dr. Polinszky Károly tanulmányi ösztöndíját.

Fuszek Csilla, a Budapesti Európai Tehetségközpont igazgatója (Fotó: Pannon Egyetem)

 

A kar vezető professzorai is megosztották tapasztalataikat arról, a tehetséggondozás és a gazdasági élet szereplői által vezérelt kutatás-fejlesztési projektek miként kapcsolódhatnak. Hancsók Jenő professzor bemutatta a 2008-ban létrehozott MOL Ásványolaj- és széntechnológiai intézeti tanszéket, amely a szénhidrogénipar legjobban elismert tanszékei közé tartozik.

Dallos András
docens hangsúlyozta, a vállalatok jelenléte inspirálóan hat a bevont hallgatók szakmai fejlődésére. Gelencsér András professzor kiemelte, az MTA által öt éves ciklusra biztosított támogatás nem csak a kutatócsoport tagjainak teszi lehetővé a témájukban való elmélyülést, hanem a kiemelt hallgatók és PhD hallgatók számára is. A konferencia megerősítette a résztvevőket, hogy a mérnöki kar kutató kari címmel elismert kiválósága a jövőben is a fiatal tehetségek bevonásával, képességeinek kibontásával biztosítható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!