Kultúra

2013.11.04. 16:48

Betaláltak a tízes körbe a paródiák

Valószínűleg a műbalhé kedvéért terjedt el a hír, hogy Bagi és Nacsa legutóbbi Szálka című műsorukban, amikor az X-Faktor zsűrijét parodizálták, elmebeteget kreáltak Szikora Róbertből. Ha valakit idiótán ábrázoltak, az az Eddás Pataky Attila.

Kellei György

Nacsa „készített” vele interjút, Patakyt pedig Bagi alakította – szenzációsan! A jelmezesek és a maszkmesterek is végig remekeltek. A keretjátékot Nacsa és Bagi-Pataky beszélgetése adta, a vége felé talán túl is lihegték az énekes önimádó, magyaros szangvinikusságát, amellyel pironkodás nélkül, újmódi törleszkedéssel minduntalan meghazudtolja egykori önmagát. Bagiért és Nacsáért soha nem voltam oda, de most levettek a lábamról.

A Szálka szövege csupa kificamított aktualitásból állt, tele iróniával és politikai kétértelműséggel. Bajnai, Mesterházy és Orbán is finoman megkapta a magáét, de a csúcsot az X-Faktor zsűrijének – Alföldi-Nacsa, Szikora-Bagi, Tóth Gabi-Nacsa, Geszti-Bagi – kifigurázása jelentette. Alföldi és Szikora paródiája tökéletesen kifejezte gesztusaikat, mentalitásukat. Semmi sértőt, ártó gúnyt nem éreztem. Tóth Gabi infantilizmusa és Geszti morcossága sem bánthatta a modelleket.

A versenyzők szerepében is telitalálatot nyújtott a humorista páros. Mintha az „igazi” Oláh Ibolya és Varga Miklós tátogott volna a színpadon. S kiváló ötletnek bizonyult a háttérben áttántorgó, spicces Koós János, és a színpadra berontó Nagy Feró. Chuck Norris amerikai filmsztár „vendégszereplése” is a lőlap tízes körében kötött ki. Nacsa eredetien formálta meg a bunyós színészt, benyögései szellemesek voltak.

De azért az ámulat nem vette el a józan eszemet: Bagi és Nacsa a nézőket röhögtetve burkolt propagandát csinált a rezsicsökkentésnek, fegyelmezetten megfelelve M1-es kenyéradó gazdáik igényének. De a „gasztroangyal” Borbás Marcsival tett szervilis tiszteletkörrel feleslegesen túltömték a gyomromat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!