Kultúra

2013.11.22. 15:55

Kalandregény Zsiga Henrik legújabb könyve

Veszprém - Bemutatták Zsiga Henrik Végül magad maradsz című regényét pénteken délután.

Marton Attila

Az immár ötkötetes szerzőt a történelmi kalandregény műfajába sorolható könyvről Tatai Károly kérdezte.

A közeljövőben játszódó történet főhőse egy veszprémi történész, Alex egy rejtély tanulmányozására utazik a Machu Picchura, s az ott talált jelek vezetik tovább egyre rejtélyesebbé váló felfedezőútján kontinensről kontinensre. A cselekmény tíz, többnyire egzotikus helyszínen játszódik: Peru, Kambodzsa, Jordánia és Mexikó mellett a Pannonhalmi Apátság is fontos színtere a regénynek. Azt, hogy az Alex által felfedezett jelek mit jelenthetnek, természetesen csak a könyv végén derül ki.

Az anyaggyűjtésről a szerző elmondta, 40-50 könyvet olvasott el, mielőtt belevágott az írásba, ennek is köszönhető, hogy a kötetben a főhős fikciós kalandjai mellett történelmi, néprajzi és művészettörténeti ismeretek is találhatók.

A regény címéről kiderült, egy latin mondás – solus eris – az alapja, amely arra utal, hogy az embernek egyedül kell döntenie valamiről.

A beszélgetés után a közönség kérdéseire válaszolva Zsiga Henrik elárulta, mi a kapcsolata a helyszínekkel, és azt is, hány könyvön dolgozik párhuzamosan. Hamarosan megjelenik egy mesekönyve, amelyben kevésbé ismert kultúrtörténeti érdekességeket dolgoz át, valamint egy balatoni útikönyvön és színdarabon is dolgozik.

A könyvbemutatót a kötethez kapcsolódó kérdésekre épülő kvízjáték és dedikálás zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!