Kultúra

2014.06.18. 14:20

Tóth Kiara az Ének iskolája országos döntőjéig jutott

Tapolca - Kiemelkedő eredményeket értek el a Tapolcai Musical Színpad énekesei a közelmúltban. Az együttes azonban nem pihen a nyáron sem, nagyon sok helyen láthatja, hallhatja őket a közönség.

Szijártó János

A művészeti vezető, Halápiné Kálmán Katalin két tehetséges énekesével, Tóth Kiarával és Torma Tamással tartott közös sajtótájékoztatót szerdán, amelyen elhangzott: Tóth Kiara az Ének iskolája országos döntőjéig jutott és a legjobb hat között végzett, Torma Tamás  egy sümegi tehetségkutató versenyen ért el harmadik helyezést, míg Halápiné Kálmán Katalin a 8. Veszprémi tavaszi nemzetközi játékokon felkészítő tanári különdíjat kapott.

Kálmán Katalin (középen) két tehetséges énekesével, Tóth Kiarával és Torma Tamással (Fotó: Szijártó János)

A hetedik osztályos Kiara elmondta, hogy édesanyja és Kati néni fedezte fel énekesi tehetségét, amely nagy örömére az egyik országos tévécsatorna által széles körű nyilvánosságot is kapott. Az ifjú hölgy előbb Zalahalápon az általános, majd utána a középiskola elvégzésére koncentrál, azonban szilárd elhatározása, hogy énekes vagy színész legyen. Kiara öt éve tagja a Tapolcai Musical Színpadnak, azóta már számos országos és nemzetközi versenyen bizonyította tehetségét. A tavaly decemberben bemutatott Légy jó mindhalálig musical főszereplőjeként pedig színészi képességeiről is meggyőzte a közönséget a tizenhárom éves ódörögdi ifjú hölgy.

A huszonhét esztendős Torma Tamás kiemelkedően tehetséges operetténekes, erről a sümegi Hanghullám versenyen kívül számos más helyszínen is meggyőződhetett már a közönség. Szeretne ő is ebbe az irányba továbblépni, de egyelőre Kiarával együtt még erősítik a Tapolcai Musical Színpadot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!