Kultúra

2014.09.16. 17:23

Szimbolikus csendéletek az aulában

Kaleidoszkóp címmel nyílt kiállítás B. Hegedűs Piros festőművész képeiből a Pannon Egyetem aulájában kedden.

Marton Attila

Kiválaszt, kihangsúlyoz, semlegesít vagy teljesen figyelmen kívül hagy bizonyos részleteket saját, személyes nézőpontja alapján, vetette össze a tudományos és a művészeti látásmódokat köszöntőjében Dirk-Jan Kamann, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar oktatója. Az alkotó művészetét méltatva kiemelte, nagy hangsúlyt fektet a tökéletes technikára, és jó szemmel látja meg a részleteket.

Debreczeny Zoltán B. Hegedűs Piros példája alapján három tanáccsal látta el a megnyitóra érkezőket. - Akkor kezdjenek művészeti vagy tudományos pályát, ha biztosan látják céljukat. Formai stílusukat alakítsák úgy, hogy mindig felismerjék alkotásaikat, és legyenek nyitottak egymás tudására, tapasztalatára - fogalmazott.

A tárlaton a művész tizenkét asztrológiai témájú kollázsa, valamint kubista és szürrealista ihletettségű akrilfestményei láthatók. - A kollázsok játékosságát átmentettem a festményekre, amelyeken könnyen azonosítható figurális ábrázolások kaptak helyet - mondta lapunknak B. Hegedűs Piros.

A megnyitón közreműködött Hriczu Ádám gitáron. A kiállítás október elsejéig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!