Kultúra

2014.11.14. 19:15

Vasárnap mutatják be a Holle anyót

A mindenki által jól ismert Grimm-mesét, a Holle anyót állítja színpadra a Kabóca Bábszínház, amelynek premierjét vasárnap tartják a Hangvillában.

B. Virág Rita

Csodás mesevilágba invitálja a gyerekeket a Kabóca Bábszínház: Holle anyó birodalmába. Ki ne tudná, hogy amikor szállingóznak a hópelyhek és mindent beborít a fehér hótakaró, akkor Holle anyó megrázta a dunyháját?

A Grimm testvérek története alapján Pozsgai Zsolt szerző is klasszikus keretek közé álmodta meg a bábjátékot, ahol természetesen a lusta megkapja büntetését, míg a szorgalmas elnyeri méltó jutalmát.A Hangvilla kamaratermében egészen pici térben elevenednek meg a bábok, s a szereplők gitárral, énekszóval kísérik majd egymás játékát.

A színészek: Szőke-Kavinszki András és Wágner-Szabó Eszter a hagyományos bábtechnikával keltik életre a bábokat, és a gyerekek, a nézők valóban közvetlen közelről követhetik azok sorsát, gyönyörködhetnek bennük.

A darabot rendezi Székely Andrea, a tervező Bátonyi György, a zenéért pedig Nyitrai László felel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!